Спортсмени та люди, які стежать за своїм раціоном, добре знають, що сніданок – це головний прийом їжі. Бо від мікроелементів та вітамінів, що містяться у страві, залежить заряд бадьорості та продуктивність протягом усього робочого дня. Сніданок чемпіона має бути білковим та вуглеводним одночасно, щоб наповнювати організм енергією та запасом життєвих сил. Підтримувати необхідний баланс мікроелементів допомагають такі продукти: яйця, сир, фреші та фрукти. Саме вони повинні входити до складу правильного та корисного сніданку.
Срібна призерка Чемпіонату світу з рукопашного бою та п’ятиразова чемпіонка України з тхеквондо Анастасія Гаврильченко також відповідально підходить до свого харчування. Її девіз можна висловити одним реченням: «Сніданок з’їж сам, обідом поділись з другом, вечерю віддай ворогу». Збалансоване харчування допомагає спортсменці завжди залишатися в тонусі, підтримувати струнку фігуру та гарний стан шкіри. Якщо ви також цікавитеся основами правильного харчування, радимо ознайомитися зі списком страв, яким надає перевагу срібна призерка Чемпіонату світу з рукопашного бою та п’ятиразова чемпіонка України з тхеквондо Анастасія Гаврильченко.
Сирники зі сметаною
Головна складова цієї страви – сир. Цей продукт містить велику кількість кальцію та фосфору, які необхідні для формування зубів, кісток та нігтів. В сметані є вітаміни та мінерали – A, D, K, C, кальцій, магній, фосфор, калій та цинк. Вона є не лише смачною, а й гармонійно доповнює сирники.
Бенедикт з лососем
Яйця – доступне джерело протеїну, яке необхідне організму для будівництва м’язів та внутрішніх органів. Крім того, вони підвищують імунітет, захищають нервову систему та дозволяють боротися зі стресом. Лосось, своєю чергою, багатий жирними кислотами та містить у собі вітаміни B1, PP, калій та фосфор. Бенедикт з лососем – поживний сніданок, який легко приготувати самостійно.
Тост з лососем, яйцем та авокадо
Цей сніданок також входить у ТОП страв спортсменки. Але Анастасія наголошує на тому, щоб хліб для приготування тосту був лише цільнозерновим, бо він начисений корисними білками, жирами та вуглеводами. Яйця та лосось також є корисними та калорійними продуктами, які подарують запас бадьорості. До того ж вони мають корисні мікроелементи – жирні кислоти та протеїн.
Вівсянка із фруктами
У вівсянці міститься лінолева кислота, клітковина, вітаміни групи B, а також корисні мікроелементи калій, магній, натрій. Ця страва дозволяє підтримувати гарний стан шкіри та зміцнює імунітет. Фрукти поліпшують роботу кишківника та регулюють рівень цукру в крові. Крім того, вони багаті на вітаміни, залізо та клітковину. Ідеальними фруктами для сніданку стануть яблуко та банан.
Запіканка з грушею та соусом зі свіжих ягід
Запіканка зберігає практично всі властивості сиру, тому багата на кальцій, необхідний для формування кісток та зубів. Соус зі свіжих ягід стане не тільки смачним, а й корисним доповненням до запіканки, адже такий продукт багатий на вітаміни, корисні вуглеводи та клітковину. Груша знижує рівень холестерину в крові, виводить токсини та шлаки. Така страва є ситною й позбавляє голоду приблизно на 3-4 години.
Смачні, здорові та збалансовані сніданки від Анастасії Гаврильченко стануть чудовою альтернативою звичним стравам. Вони дозволять підтримувати струнку фігуру, залишатися здоровими та енергійними протягом усього дня. Більше корисних рецептів ви зможете знайти в Instagram Анастасії.