Адже в його основі морква, що містить багато вітамінів та мікроелементів. Тож до вашої уваги досить простий рецепт чудового та смачного пирога, що зможе приготувати кожен.
Інгредієнти, що знадобляться:
- 400 г моркви;
- 380 г борошна;
- 250 г цукру;
- 220 мл олії;
- 4 яйця;
- 1 ст. л. розпушувача;
- 1 ч. л. ванільного цукру;
- 1 ч. л. меленої кориці;
- дрібка солі
Рецепт покроково:
- Моркву очистити та натерти на середній терці.
- У глибокій мисці збити міксером яйця, цукор та ванільний цукор, доки суміш не збільшиться в об’ємі.
- Продовжуючи збивати, влийте олію та збивайте ще декілька хвилин на великій швидкості.
- Далі додайте просіяне борошно, сіль та мелену корицю та перемішайте. Суміш має стати однорідною, без грудочок.
- В кінці додати моркву та знову перемішати міксером, вже на найменшій швидкості. За бажанням у тісто можна додати сухофрукти, горіхи чи цедру лимона.
- Духовку увімкнути розігріватися до 180 градусів.
- Форму для випікання застелити пергаментом, змастити маслом та викласти тісто.
- Відправити пиріг випікатися приблизно 50 хвилин. Перевіряйте готовність шпажкою.
- Дістати пиріг та дати йому трохи охолонути. І лише після цього обережно витягнути його з форми.
Подавати пиріг, присипавши цукровою пудрою разом із кулькою ванільного морозива. Смачного!
Якщо сподобався рецепт, ще більше чекає на вас у блозі за посиланням https://lasunka.com/